Ručak je bio prva liga... Slede fotografije ...
Crni luk propržimo na ulju ( vodimo računa da ostane beo), zatim nalijemo vodu iz jedne manje šoljice i ostavimo da se krčka ... Nakon ovoga dodajemo mleveno meso i mešamo kašikom.
Meso posoliti, začiniti vegetom i alevom paprikom i takođe naliti vodu iz jedne manje šoljice, poklopiti i ostaviti da se krčka.
Špagete staviti da se kuvaju, a u sos dodati paradajz iz flaše ( ja sam koristila domaći ), po ukusu, promešati i ostaviti da se krčka na tihoj vatri u poklopljenoj šerpi.
S vremena ne vreme promešati sos ... Špagete kuvati na tihoj vatri i mešati da ne zagore ...
U sos dodati nekoliko listica lovorovog lista i ostaviti da krčka.
Špagete, isprati toplom vodom i ostaviti sa strane.
U manju posudicu narendati omiljeni sir, kačkavalj ( šta god volite ) - ja sam koristila kačkavalj i domaći koziji sir ...
Servirati ... Prvo stavite špagete koje prekrijete sosom a odozgo staviti narendani sir ... Ukus je bio odličan i dobila sam sve pohvale, s obzirom da sam ovaj sos prvi put u životu pravila ...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Što se tiče palačnki one se stanardno spremaju, namažu se eurokremom, naosli se mlevena plazma, stavi banana na kolutice i zamota ... Servira se na tanjir a odozgo se stavi drobljeni lešnik i čokoladni toping i uživa se ... Njam, njam ...
Pa prijatno ...
xoxox
No comments:
Post a Comment