Posto se danas posti, za rucak predlazem peceni oslic na parcad ... ( za cetvoroclanu porodicu )
Potrebno:
-2 kg oslica
-brasno
-ulje
-so, biber
---------------
Prilog:
( KROMPIR SALATA )
-kuvani krompir
-crni luk
-pecurke ( sampinjoni jedno pakovanje )
-ulje
-so, biber
-malo persuna za dekoraciju
( LjUTENICA )
-nekoliko susenih paprika ( sto vise to bolje )
-praziluk
-ulje
-so, biber
-sirce
Priprema:
Oslic ocistiti, posoliti, zaciniti, uvaljati u brasno i poredjati u pleh da se pece ... Obavezno odozdo staviti papir za pecenje, pouljati i pravac u rernu ...
Nakon pecenja ostaviti da se ohladi. Pripremti prilog dok se riba pece, tj krompir staviti da se kuva. Pecurke isprziti. Kasnije krompir naseckati na kolutove, zaciniti, pouljati, sipati malo sirceta i dodati crni luk sekan na listice i pecurke, promesati i to je to ... Persun staviti odozgo kao dekoraciju ...
Sto se ljutenice tice - staviti suve paprike da se kuvaju u serpici. Posle nekoliko minuta ih izvaditi i skinuti meso sa ljuske paprike, naseckati na sitno i ostaviti u tanjiru. Uzeti praziluk i nasekati ga na sitno. Rukom ga gnjeciti da ispusti svoj sok, dodati so i zacine i pomesati ga sa paprikom. Sve to zaciniti, promesati i servirati. UKUS JE FENOMENALAN ...
xoxoxo
No comments:
Post a Comment