Thursday, December 19, 2013

Preporuka za negu lica i tela ... 

KOKOSOVO ULJE

Probala sam ovo a cena mu je 690 din. Kupuje se u prodavnicama zdrave hrane ili nekim vecim marketima ...Za mazanje je potrebna jako mala kolicina masti jer se istog trenutka kada ga stavite na dlan pretvara u ulje i jako se lepo razmazuje i po licu i po telu tako da ce vam ova teglica jako dugo trajati ....


Kokosovo ulje/mast se koriste za:

Kokosovo ulje dobro je i za jelo. Ima manje kalorija od svih ostalih jestivih ulja, pa se preporučuje svima koji pate od viška kilograma. Osim što leči gojaznost, reguliše visok krvni pritisak, jača imunitet, ubrzava metabolizam. Ima i antivirusno i antibakterijsko dejstvo, pa je vrlo efikasno protiv raznih infekcija.
 
Neguje usne
Kokosovo ulje je idealno za negu usana po hladnom vremenu jer istovremeno hrani i neguje osetljivu kožu. S njim ćete zaboraviti na ispucale usne. Evo kako da sami napravite balzam.

 
Napravite balzam
Otopite na pari četiri grama kokosovog ulja, četiri mililitra ulja jojobe i dva grama pčelinjeg voska. Tome dodajte četiri kapi eteričnog ulja slatke pomorandže i smesu izlijte u malu posudu s poklopcem. Koristite balzam kad se ohladi i stvrdne.

 
Regenerišite telo
Od kokosovog ulja sami možete da napravite savršen piling za telo. Masirajte se njime tokom tuširanja odozdo nagore. Koža će upiti ulje, a ono će nastaviti da je štiti i posle kupanja.

 
Napravite piling
Pomešajte 50 grama kokosovog ulja, 10 grama makadamskog ulja, 10 kapi esencijalnog ulja pomorandže, pet kapi esencijalnog ulja limuna, pet kapi esencijalnog ulja limete i 60 grama nerafinisanog braon šećera. Ovaj piling trajaće vam mesecima.

 
Oporavlja kosu
Kokosovo ulje jedno je od retkih koje prodire u unutrašnjost dlake i tako sprečava i smanjuje oštećenja. Međutim, baš zato što deluje na unutrašnji deo dlake, uz njega je obavezno koristiti klasičan regenerator koji neguje spoljni deo dlake.

 
Napravite pakovanje
Pomešajte 100 grama kokosovog ulja, 20 mililitara ulja jojobe i 100 kapi eteričnog ulja ruzmarina. Pakovanje utrljajte u koren i raščešljate kosu, stavite kapu za tuširanje, pa prespavajte. Ujutru kosu operite blagim šamponom. Stavljajte ovo pakovanje jednom nedeljno, pa će vam kosa biti zdrava, elastična i sjajna.

 
Leči akne
Kokosovo ulje, ako se koristi samo, odlično je protiv bubuljica, a ako se pomeša s nekim drugim eteričnim uljem, prijaće svim tipovima kože.

 
Napravite kremu
Pomešajte 30 grama kokosovog ulja sa po šest kapi eteričnog ulja semena šargarepe, ruzmarina i lavande. Namažite lice i ono će odmah postati glatko. Ova mešavina regeneriše i vlaži kožu, ujedno je štiteći od hladnoće i vetra. 

_____________________________________________

Bori se protiv gljivičnih infekcija: Niko ne bi pomislio da kokosovo ulje nešto može da izleči, ali ono je u stvari moćan borac protiv gljivica, posebno onih u vaginalnom predelu. SVe što je potrebno je da tampon natopite kokosovim uljem, i već posle par sati osetićete veliko olakšanje, a za par dana možete se oprostiti od gljivične infekcije.

Rasteruje bube: Kokosovo ulje pomešano sa malo ruzmarina i nane može da rastera bube  u vašem stanu, i to bez ikakvih hemikalija!

No comments:

Post a Comment