Friday, January 10, 2014

Predlog za ukusan doručak ili večeru .... 

Prženice / Pržene kriške / Pofezne


Potrebno:
-Hleb
-Jaja
-Mleko
-Ulje

za premazivanje možete koristiti bilo šta, džem, pavlaku, eurokrem, ajvar, možete ih jesti uz jogurt, mleko i td ...

Postupak:
Izmutiti jaja i sipati malo mleka u isti tanjir. Mutiti nekoliko sekundi da se lepo poveže. U tiganj sipati ulje da se zagreje i onda uzimate hleb sečen na kriške i umačete ga u smesu jaja i mleka i stavljate da se prži u tiganju. Vodite računa da ne zagore pa ringu uključite na srednju temperaturu. Pržite sa obe strane i isprženu krišku staviti na papirni ubrus da pokupi višak masnoće. Kasnije prilikom serviranja kao prilog možete koristiti sir, mleko, jogurt ili neke nameze, tipa pavlaku, ajvar, pekmez, eurokrem sve zavisi ko šta voli ... Ja sam dve kriške namazala kombinacijom ajvara i pavlake i jednu eurokremom. Bile su jako ukusne i preporučujem svima da probaju .... 

PS. MLEKO JE OBAVEZNO JER PRŽENE KRIŠKE TADA BUDU UKUSNIJE, I STO PUTA LEPŠE OD ONIH KOJE SE PRŽE SAMO U IZMUĆENIM JAJIMA....









 sa ajvarom i pavlakom

sa eurokremom

No comments:

Post a Comment